Alex 100% uitverkocht!

Love the city

Love the city

alex and around

Love the city

Het wordt niet voor niets omschreven als een van de meest vriendelijke wijken van Rotterdam; Het Lage Land biedt een diversiteit van mogelijkheden. Als er ergens een goede mix is van groen én stadsleven, is het wel hier. Het Lage Land in Alexanderpolder is een heerlijke plek om te wonen.

Midden in het leven 

Alex is gelegen aan de Jaap van der Hoekplaats in Rotterdam. Het winkelcentrum Lage Land ligt in jouw achtertuin. Scoor een prijswinnende rookworst bij de patron-meesterslager of doe snel je boodschappen bij een grote supermarkt. Ook staat het Samuel Esmeijerplein elke week weer gevuld met 60 kramen voor de dagelijkse boodschappen, een vers stukje kaas of een loempiaatje voor de lekkere trek. Maar de locatie van Alex biedt meer, want ook de bekende Alexandrium Megastores leg je gemakkelijk te voet af. Alex ligt centraal met het treinstation, de bus, metro en andere uitvalswegen in de buurt. Sterker nog, zowel metrostations Oosterflank als Prinsenlaan liggen op loopafstand. Bovendien kun je na acht minuutjes fietsen ook prima op je handdoekje aan de Kralingse Plas liggen of een wandeling maken door het bos. Op een iets langere afstand, maar nog steeds gemakkelijk te doen, vind je het Lage Bergse Bos of Zevenhuizerplas.

sfeerstrip-locatie-1

Omgeving

Toekomstdromen

Alexanderpolder is upcoming. En dat is niet zonder reden. De plannen liggen op tafel of zijn al in de maak; zo is het nieuwe station van Rotterdam Alexander al geopend. Nu krijgt de buitenruimte ook een nieuw jasje met het nieuwe Prins Alexanderplein, éen van de zeven stadsprojecten van de gemeente Rotterdam Het hele gebied rondom het OV-knooppunt van Rotterdam Alexander, de ‘Alexanderknoop’, ontvangt binnenkort een transformatie. Gemeente Rotterdam zet groots in op het vergroenen van de knoop. Zo krijgen straten steeds meer bomen, beplanting of ander soort natuurlijk groen. Ook komt er meer ruimte voor fietsers en voetgangers. Het is niet de vraag óf, maar wel wanneer het verkeersgebied zichzelf omdoopt tot tweede stadshart van Rotterdam.

sfeerstrip

Situatieschets van de locatie

overview